Nový akademický rok

Nový akademický rok

Aleš Roll
20.11.2020
Brno

Nový akademický rok. Pro některé nové prostředí, nový systém, nové tváře. Pro většinu po jarní fotbalové pauze velký příval energie do žil – nový start, kluci, fotbal. Jóóóó! Borci jedeme!!!

Uplynul sotva měsíc a půl a jsme zpátky doma. Opravený areál tréninkového centra si fotbalu moc neužil a smutné jsou i hromady fotbalových míčů, co leží ve skladu. Ani do posilky se nesmí. K tomu venku ty listopadové plískanice… Vadí nám to? Upřímně ano, pěkně nás to štve. Zastaví nás to? Vůbec! Trénujeme dál.

S čím se denně potýká moderní akademik?

Dopoledne online škola, potom virtuální domácí úlohy. Yes, odevzdáno. Kouknout na individuální plán, přezout tenisky, rozcvičit se a vyběhnout. Dneska je tam rychlostní vytrvalost, to bude výživné. Povedlo se, ale fuj teda. Teď vzít balón a splnit dnešní trenérskou výzvu. Jakže trenér ukazoval tu kličku? Aha, 3x doprava, 3x doleva a zakončení. Ta levá trochu vázne. Super, už mi to jde. Teď se natočit na video než se setmí. Kam si ten telefon mám postavit? Video upravit, sestříhat a poslat do společného týmového chatu. Ještě že jsem tam přidal tu hudbu a parádičku navíc – snad se kluci pobaví a tréňa to ocení. Jo, ještě odkliknout splnění tréninku v XPS, jinak bude průšvih. Osprchovat, převlíct, večeře a večer online hovor s týmem. Probereme co a jak, a s klukama se uvidíme aspoň virtuálně.

Nachystat na zítra – co je v plánu? Aha posilování a výzva na rytmiku. Pozítří online kompenzace a technika s balonem. Prima, balon už mi fakt chybí, mohli bychom si s bráchou jít zakopat. A v sobotu máme s trenérem online rozbor utkání, to bude taky super. Snad už brzo zase naživo a všichni spolu!

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS