Magazín Můj fotbal na ČT také o práci akademií

Magazín Můj fotbal na ČT také o práci akademií

Aleš Roll
01.04.2021
Jihlava
Brno
FAČR

Je tady první letošní magazín Můj fotbal! Pořad věnovaný zajímavostem z fotbalového prostředí můžete zhlédnout v sobotu 3. dubna ve 12.20 na programu ČT sport. Hostem magazínu bude trenér české reprezentace do 19 let Jan Suchopárek.

První dubnovou sobotu dvacet minut po poledni si nenechte na ČT sport ujít magazín Můj fotbal. Důvodů je hned několik, jedním z nich je i zajímavé povídání s vicemistrem Evropy z roku 1996 Janem Suchopárkem.

Dále se můžete těšit na reportáž z Jihlavy. Tamní druholigový klub totiž sází na mladé hráče, buď na vlastní odchovance nebo na mladíky zapůjčené z jiných, většinou prvoligových, klubů. Za Vysočinu Jihlava nastupují i absolventi Regionálních fotbalových akademií FAČR, v reportáži promluví i trenér reprezentace do 20 let Jiří Žilák.

V jiné reportáži se podíváme na okolnosti vzniku písně Ukážeme kuráž. Song, který má doprovázet reprezentaci na letošní EURO, vytvořila kapela Tři sestry, videoklip k ní natočil režisér Petr Kolečko.

V dalším příspěvku nám generální sekretář FAČR Jan Pauly osvětlí možnosti dohrání amatérských fotbalových soutěží.

Také se podíváme na přípravu ženského národního týmu před důležitými bitvami v baráži o mistrovství Evropy žen v roce 2022. Česky se o šampionát utkají se Švýcarskem 9. a 13 dubna, nejprve doma a poté venku.

Premiéra pořadu bude na ČT sport tuto sobotu ve 12.20, repríza je v plánu na pondělí 5. dubna od 16.35 nebo o týden později 12. dubna v 19.25. Pořad můžete po odvysílání premiéry zhlédnout také zpětně na tomto odkazu.

BL1X9350.jpg

Absolvent RFA Kraje Vysočina Adam Ritter na tréninku druholigové Jihlavy. Foto Štěpán Černý (FAČR)

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS