V Břeclavi proběhl poslední výběrový kemp reprezentace U15

V Břeclavi proběhl poslední výběrový kemp reprezentace U15

Aleš Roll
31.05.2021
Jihlava
Brno
FAČR

Reprezentace do 15 let má za sebou poslední výběrový kemp. Nyní se jej v Břeclavi zúčastnili hráči z Jihomoravského a Zlínského kraje a Kraje Vysočina. Teď čeká trenéra Karla Havlíčka finální výběr, ze 140 hráčů nominuje dvacítku nejlepších na dvojzápas se Slovenskem.

Národní tým do 15 let je nejmladší reprezentační kategorií pro fotbalisty. Trenér Karel Havlíček viděl na pěti výběrových kempech asi 140 hráčů. Tyto kempy byly dvoudenní a byly rozděleny podle regionů.

Na podzim proběhly tři výběrové kempy, kvůli koronavirové pauze se dojížděl cyklus až nyní. Poslední pátý výběrový kemp proběhl o víkendu v Břeclavi, byl určen hráčům Kraje Vysočina, Jihomoravského a Zlínského kraje.

„Musíme se s kolegy pořádně poradit, nebude totiž vůbec jednoduché vybrat ze 140 hráčů, které jsme viděli, jen dvacet nejlepších. Budeme mít zamotanou hlavu,“ přiznává reprezentační trenér Karel Havlíček.

Už za týden, tedy od 7. do 11. června, je na programu další sraz národního týmu kategorie U15. Nepůjde již ovšem o výběrový kemp, na tomto soustředění už se představí jen ti nejlepší z této kategorie.

Nejmladší reprezentanty čekají v rámci tohoto soustředění v Uherském Brodu rovněž dva mezistátní zápasy, oba se stejně starými reprezentanty Slovenska. Ve středu 9. června v Púchově, v pátek 11. června v Nivnici.


Výběrového kempu v Břeclavi se zúčastnili i trenéři z regionu. Jak grassroots trenéři mládeže působící ve zmíněných krajích, tak šéftrenéři Regionálních fotbalových akademií Fotbalové asociace České republiky (RFA).

„Mít lvíčka na prsou je nejkrásnější pocit, který může sportovec zažít. Jsem rád, že jsem mohl být součástí tohoto kempu a přispět svým pohledem. Bylo to fantastické a děkuju za pozvání,“ svěřuje se Mario Rossi šéftrenér RFA Jihomoravského kraje, který měl na kempu v Břeclavi hned deset svých svěřenců.

Za RFA Kraje Vysočina byl v roli asistenta šéftrenér Marek Hábl, ve výběru měl tři své svěřence.

Šance porvat se o reprezentační dres si vážili i hráči. „Bylo to super, celý víkend byl fajn, kluci jsou tady skvělí. Poznal jsem nové lidi, trenéři byli taky super. Být v reprezentaci je skvělý pocit, je to posun v kariéře,“ říká Vlastimil Hrdlička, záložník 1. FC Slovácko, jehož vzorem v reprezentačním A-týmu je Alex Král.

Modelový zápas ČR červení – ČR bílí 3:0

Branky: Tauš, Branecký (2x).

Sestava červení: Husták – Hajnovič, Podskalský, Meindlschmied, Šlechta – Hrdlička, Dobrovolný, Ondroušek – Tauš, Hložánek Martin, Kowalczyk. Střídali: Branecký, Krejčí, Bulín.

Sestava bílí: Hložánek Michal – Štěcha, Gabryš, Musil, Tesař – Hvozdecký, Viktorin, Zelina – Lacko, Polášek, Bárta. Střídali: Baier, Weselowsky, Trešl.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS