Akademie Cup (Den 2): Známe složení zápasů o umístění!

Akademie Cup (Den 2): Známe složení zápasů o umístění!

Aleš Strouha
23.06.2022
FAČR

Čtvrteční velká porce zápasů v základních skupinách turnaje Akademie Cupu určila konečné pořadí týmů v rámci jednotlivých skupin. Před pátečním finálovým dnem je tak jasné složení všech zápasů o umístění.

Prakticky celý čtvrtek se na Stadionu Přátelství a Stadionu Evžena Rošického odehrávaly tuhé boje v rámci základních skupin. Během dopoledne všechny týmy odehrály své druhé zápasy ve skupinách a odpoledne pak přidali i třetí.

Nejúspěšnějším týmem základních skupin se nakonec ukázala RFA Olomouckého kraje, která dokázala vyhrát všechny tři zápasy. Po středeční výhře nad Vysočinou (2:0) ve čtvrtek uspěla nad RFA Jihočeského kraje (1:0) a stejným výsledkem pak zdolala i RFA Pardubického kraje.

Konečné výsledky a tabulky

Nejlepším týmem druhé skupiny pak byla RFA Moravskoslezského kraje, která dokázala získat pět bodů za dvě remízy a finální vysokou výhru nad RFA Plzeňského kraje (3:0). Právě toto utkání bylo jednou z ozdob dosavadního průběhu turnaje. Přestože výsledek hovoří jednoznačně, oba týmy předvedly mimořádné výkony jak po stránce fotbalovosti, tak po stránce bojovnosti a nasazení.

O třetí místo na Akademie Cupu 2022 si zahrají RFA Plzeňského a Jihočeského kraje. Zajímavostí je bezpochyby to, že právě RFA Plzeňského kraje svůj poslední zápas ve skupině prohrála 0:3, naopak Jihočeši v rozhodujícím souboji dokázali vyhrát nad RFA Vysočina 3:0.

Program finálového dne Akademie Cupu:

Zápas o 7. místo (Stadion Přátelství):
RFA Jihomoravského kraje – RFA Vysočina (09:30)

Zápas o 5. místo (Stadion Evžena Rošického):
RFA Ústeckého kraje – RFA Pardubického kraje (09:30)

Zápas o 3. místo (Stadion Evžena Rošického):
RFA Plzeňského kraje – RFA Jihočeského kraje (11:30)

Finále (Stadion Evžena Rošického):
RFA Moravskoslezského kraje – RFA Olomouckého kraje (14:00)

Stream z finálového zápasu zde: https://www.youtube.com/watch?v=ml1g_25H_MM

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS