Republikové finále AŠSK ČR v minifotbale

Republikové finále AŠSK ČR v minifotbale

Patrik Krabec
02.11.2022
Č. Budějovice
FAČR

Ve dnech 24. a 25. 10. 2022 se v Blansku na jihu Moravy uskutečnilo Republikové finále AŠSK ČR v minifotbalu, ve kterém ZŠ Máj I, České Budějovice reprezentovaná hráči Regionální fotbalové akademie Jihočeského kraje a SK Dynamem České Budějovice obsadila 1. místo a stala se tak mistrem mezi školami.

Ve skupinové fázi zvítězila nad ZŠ Znojmo poměrem 5:1 (góly: Divoký 3, Vančata 2) a podlehla 1:2 (Divoký) ZŠ z Jihlavy smolným gólem z poslední minuty utkání.

Čtvrtfinálový los poté přidělil hráčům z Českých Budějovic silného soupeře z Hradce Králové. V základní hrací době nedokázal ani jeden z týmů otočit skóre ve svůj prospěch a zápas tak skončil nerozhodně 2:2 (Tušek 2). Následovaly 3 pokutové kopy na každé straně. V napínavém penaltovém rozstřelu nakonec rozhodla pátá série v podání vítězného gólu Filipa Švejnohy a Jihočeši tak slavili postup do bojů o medaile (p 3:2 - Tušek, Mašata, Švejnoha).

V semifinále porazili chlapci z Máje ZŠ Prostějov jednoznačně 2:0 (Divoký, Pavlík) a v duelu o zlato se následně utkali se ZŠ Příbram.

V takticky hraném finále se krásným gólem z voleje prosadil pouze Adam Tušek a konečným výsledkem 1:0 tak rozhodnul o vítězi celého turnaje.

Všem zúčastněným moc gratulujeme a přejeme spoustu dalších sportovních a školních úspěchů.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS