AKADEMIA CUP 2023: Jedna prohra nás odsoudila k bramborové pozici

AKADEMIA CUP 2023: Jedna prohra nás odsoudila k bramborové pozici

Daniel Palaščák
28.06.2023
Pardubice

Již pátý ročník Akademie Cupu o pohár Karla Poborského, se hrál 19. - 26. 6. 2023 na hřišti v Nymburce. Všech 9 Regionálních fotbalových akademií tak završilo dvouletý cyklus poměřením sil. Naše akademie, ač prohrála pouze jednou nejtěsnějším výsledkem, si domů veze pomyslnou nepopulární bramborovou placku za celkové 4. místo.

RFA Pardubického kraje - RFA Vysočina 2:0 (Förster Lukáš, Pražák Tadeáš)

  • Úvodní utkání se vyvíjelo podle našich představ, podařila se nám vstřelit rychlá branka a dominovat ve hře s míčem. Po změně stran náš výkon upadl a soupeř nás výrazně přehrával. Až ke konci utkání se nám podařilo rychle vyjet od brankáře a dostat se až do pokutového území, ve kterém byl faulován Pavel Novotný. Pokutový kop úspěšně proměnil Tadeáš Pražák.

RFA Ústeckého kraje - RFA Pardubického kraje 1:0

  • Druhé utkání z naší strany mělo přesně opačný průběh, ze začátku zápasu nás svazovala mírná nervozita a častá nepřesnost v kombinaci. Soupeř šel do vedení po dobrém presinku. Inkasovaná branka nás nakopla a začali jsme si vytvářet zajímavé šance, které jsme však nedokázali proměnit.

RFA Královéhradeckého kraje - RFA Pardubického kraje 0:2 (Procházka Vojtěch, Smrčka Daniel)

  • Úvodní minuty už napovídaly tomu, že se bude hrát velmi aktraktivní a vyrovnané utkání, ve kterém rozhodne 1. branka. Díky krásné střele Daniela Smrčky jsme se dostali ve 2. poločase do vedení a výrazně převzali otěže utkání. Soupeř hrozil převážně z nebezpečných protiútoků. Druhou branku jsme přidali po nádherném centru Daniela Skaly ze strany a důraz v pokutovém území od Vojty Procházky.

RFA Plzeňský - RFA Pce 1:3 (Svoboda Martin, Beranek Martin 2x)

  • Začátek utkání patřil soupeři, který dal rychlou branku po rohovém kopu. Na vývoj utkání jsme dokázali poměrně rychle zareagovat, kdy se dvakrát v krátkém sledu krásně prosadil Martin Beránek. Branku na 1:3 dával Martin Svoboda, který zachoval klid a přesně střelu umístil do šibenice po rohovém kopu. Ve druhém poločase už žádná branka nepadla, a díky jsme dokráčeli v posledním utkání k vítězství.
Celkové 4. místo na turnaji z 9 akademií.


1. RFA Olomouc

2. RFA Jihlava

3. RFA Brno

4. RFA Pce

5. RFA HK

6. RFA Plzeň

7. RFA Ostrava

8. RFA Jihočeský

9. RFA Ústecký

23 06 21_Academia Cup.jpg

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS