Repre U16 i s hráči akademií slaví bronz

Repre U16 i s hráči akademií slaví bronz

Aleš Roll
22.07.2021
Jihlava
Ostrava
FAČR

Česká reprezentace do 16 let získala na Memoriálu Františka Harašty bronzové medaile. Byli u toho v hojném počtu také čerství absolventi Regionálních fotbalových akademií FAČR (RFA). Vítěznou branku v duelu o třetí místo vstřelil Vojtěch Hranoš z RFA Moravskoslezského kraje.

Memoriál Františka Harašty je tradiční turnaj na jižní Moravě, na němž česká reprezentace do 16 let poměřuje síly s tuzemskými elitnímu klubovými celky. Ty však nastupují v kategoriích o rok starších, tedy U17.

Národní tým pod vedením trenéra Petra Havlíčka získal na turnaji bronz. Ve skupině porazil Zbrojovku Brno U17 3:1, remizoval se Slavií U17 0:0 a podlehl Sigmě Olomouc U17 1:3. V souboji o konečné umístění si výhrou 4:1 nad Viktorií Plzeň U17 zajistil třetí příčku.

Kapitánkou pásku národního týmu nosil během turnaje Bohuslav Musil, absolvent Regionální fotbalové akademie Kraje Vysočina, dnes hráč Baníku Ostrava. Šikovný stoper také vstřelil úvodní branku duelu o bronz. Vítězný gól si pak připsal Vojtěch Hranoš, bývalý hráč RFA Moravskoslezského kraje.

„Konečně to ze mě spadlo a trefil jsem se. Důležité je ale vítězství a to, že máme medaili. Máme z ní velkou radost,“ svěřil se Hranoš ihned po vítězném utkání o bronz.

_JTA6238.JPG

Na úvodní fotografii slaví Vojtěch Hranoš svůj gól na 2:1, na dolní fotografii kapitán týmu reprezentace U16 Bohuslav Musil v souboji s plzeňským hráčem.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS