Zápasy s RFA Teplice

Zápasy s RFA Teplice

Aleš Roll
17.12.2020
Pardubice

Ve středu 16. 12. 2020 jsme vyjeli k přátelskému utkání s teplickou akademií. Obě kategorie U14 a U15 si konečně mohly zahrát zápas. Měření sil mělo dobrou kvalitu, k čemuž přispěl kvalitní umělý trávník na hřišti v obci Kobylice Krátké hodnocení zápasů od našich trenérů naleznete v článku.

RFA Pardubice U14 – RFA Teplice U14 5:0 (4:0)

Sestava: Kolář – Skokan, Tareš, Fejt, Dymák – Nedvěd, Vencl, Čáslavka, Dostál – Koblížek, Kumpan

Střídali: Urban Tomáš, Urban Sebastien, Veselý, Hudák, Komárek, Kučera, Vrážel, Bečička, Drobný, Zima, Pešek

Střelci: Kumpan 3x, Koblížek, Pešek

V prvním utkání nastoupily týmy U14. Od začátku zápasu se hrál fotbal od jedné branky k druhé. Každý tým se snažil o kvalitní rozehrávku a kombinační přechod do zakončení. Našim hráčům se dařil pressing a rychlý přechod do útoku, kde jsme dokázali dobře vyřešit finální fázi. K tomu jsme skvěle spolupracovali ve středu hřiště, kde jsme zachytili spoustu míčů a z toho jsme atakovali branku soupeře. Výsledkově v poločase vedení 4:0.

Ve druhé půli se hra srovnala, hrálo se převážně ve středu hřiště, přibilo soubojů a ani jeden tým se nedokázal dostat do koncovky. Ale kvalita hry byla pořád vysoká z obou stran. Nakonec nám i v druhém poločase jeden útok vyšel a konečný výsledek byl tedy 5:0.

RFA Pardubice U15 – RFA Teplice U15 3:1 (3:0)

Sestava: Kedelidze – Lorenc, Jindra, Kubín, Vančura – Pěnkava, Reil, Venzhofer, Jůn, Kusý – Firbacher

Střídali: Doleček Michal, Doleček Jakub, Dymák, Topolský, Martinec, Rek, Svatoň

Střelci: Firbacher 2x, Rek

Ve druhém utkání akademií na sebe narazily celky kategorie U15. Od první minuty se hrálo ve velkém tempu, prvky kvalitní rozehrávky z obou stran a snaha o kombinační fotbal. K tomu obrovský pressing či následný repressing a tedy pěkná podívaná po celou dobu zápasu. Rozhodla předfinální a finální fáze, kde byl jednoznačně kvalitnější tým akademie Pardubického kraje, který dokázal velice dobře vykombinovat hru v křídelním prostoru či projít rychle středem hřiště. Ve finální fázi ze začátku trochu zbrklosti na straně Pardubic, ale poté se zlepšil výběr řešení a kvalita provedení. Poločasový výsledek 2:0. v druhém poločase se hrálo podle stejných not. Celkové skóre 3:1, kdy soupeř na konci zápasu korigoval konečný výsledek.

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS