Adaptační kurz RFA (ročník 2009)

Adaptační kurz RFA (ročník 2009)

Jan Kovář
23.08.2022
Plzeň

Ve dnech 23 - 24.7.2022 se uskutečnil adaptační kurz RFA Plzeňského a Karlovarského kraje pro hráče vstupující do RFA. K tomuto pobytu hráči s realizačním týmem využili příjemného prostředí v Darovanském dvoře nedaleko Rokycan. Začínalo se v sobotu ráno, kdy hráči společně s realizačním týmem odjeli autobusem od hlavního stadionu ze Štruncových Sadů a ukončení bylo v neděli okolo 20:00 hodiny.

Hráči měli v rámci adaptačního pobytu domluvený dopolední program, ve kterém se jednalo hlavně o fotbalové aktivity, které se odehrávaly na přírodní trávě v blízkosti areálu Darovanského Dvora. V odpoledním programu šlo především o teambuildingové aktivity.

„Primárně se jednalo o adaptační pobyt pro kluky, kteří vstupují nově do RFA a je tak důležité nastavení pozitivních vztahů mezi jednotlivými kluky již od samého počátku. Stejně tak i my poznáváme kluky ještě daleko více i při jiných aktivitách. Celé dva dny se nesli v duchu velké soutěživosti, dobré nálady a spolupráce kluků mezi sebou.“ Prozradil hlavní trenér Martin Vísner.

V pátek, po příjezdu autobusem, se hráči ubytovali a čekal je dopolední fotbalový trénink, který se nesl v duchu soutěživosti a her. V odpoledním programu kluci poměřili síly na bowlingové dráze a laser game, kterou tamní areál nabízí. Teplotně nadprůměrnou sobotu kluci zakončili v podvečer bazénem. V neděli kluky po ranním rozcvičení formou nohejbalu čekal dopolední trénink a v odpoledni pak soutěže jednotlivých týmů v netradičních sportovních hrách a to frisbee a lakros. Během celého kurzu se neslo mnoho výzev a soutěží především mezi realizačním týmem a samotnými hráči. Především ve stolním tenise trenérské duo – Vísner-Grajciar nenašlo ve čtyřhře přemožitele, což mnoho hráčů nelibě neslo a muselo tak plnit nejrůznější úkoly. Je třeba podotknout, že pitný režim a stravování byli ze strany hostitele na vysoké úrovni včetně druhé večeře a splnili tak veškeré naše požadavky pro potřebný servis klukům.

Za celý realizační tým děkujeme, že se hráči Regionální fotbalové Akademie Plzeňského a Karlovarského kraje zúčastnili adaptačního kurzu v Darovanském Dvoře a doufáme, že si celý pobyt náramně užili!

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS