Absolventi RFA Ústeckého kraje podepsali profesionální smlouvy

Absolventi RFA Ústeckého kraje podepsali profesionální smlouvy

Aleš Roll
06.01.2021
Teplice
FAČR

Dva hráči FK Teplice, Tadeáš Vachoušek a Matyáš Korselt, podepsali profesionální smlouvy. Oba jsou absolventi Regionální fotbalové akademie Ústeckého kraje. Zapojí se rovněž do tréninkového procesu teplického A-týmu.

Regionální fotbalové akademie Fotbalové asociace České republiky (RFA FAČR) jsou zaměřeny na rozvoj fotbalově talentovaných hráčů v mládežnických kategoriích 14 a 15 let. Jejich cílem je vychovat profesionálního fotbalistu.

V Teplicích se mezi profesionály na začátku nového roku dostalo duo ofenzivních hráčů a mládežnických reprezentantů. Svůj první profesionální kontrakt podepsal útočník Tadeáš Vachoušek, syn teplické legendy a někdejšího reprezentanta Štěpána Vachouška, a také tvořivý záložník Matyáš Korselt.

Oba hráči jsou ročník 2004 a oba nastupují v druhé nejvyšší dorostenecké soutěži v kategorii U19, byť věkem patří do kategorie U17. „Přesto jsou schopni se tam prosazovat,“ potvrzuje Marek Vait, šéftrenér RFA Ústeckého kraje.

Vaita dílčí úspěch absolventů teplické regionální fotbalové akademie v podobě podpisu profesionální smlouvy těší. „Určitě je to i pro nás dobrá vizitka. Ukazuje to, že naši hráči rostou pro profesionální fotbal, což je cílem akademií fotbalové asociace,“ říká.

Podpis první profesionální smlouvy je velkým krokem v kariéře, tím nejdůležitějším a klíčovým ale bude prosadit se v dospělém fotbale. Oba hráči by se nyní měli zapojit do tréninkového procesu A-týmu FK Teplice.

Korselt s Vachouškem nejsou prvními, kdo dostal z ročníku 2004 v FK Teplice profesionální kontrakt. Již před rokem podepsal smlouvu reprezentační brankář Radek Charvát.

Foto: web fkteplice.cz

vachykorsyfkt_0010.JPG

„Akademie nastavují trend výchovy fotbalové mládeže u nás.“

Karel Poborský, vedoucí Úseku mládeže FAČR

Více o akademiích

Partneři

Puma FTVS UK Středisko praktické psychologie s.r.o. XPS